S.Ü.3. ULUSLARARASI YENİLİKÇİ DİŞ HEKİMLİĞİ KONGRESİ SOSYAL PROGRAMI

Tur 1:

 25 ve 26 Kasım / Cuma ve Cumartesi günleri
Görsel Konya, Kelebekler Vadisi , Sille, Panoramik Şehir Turu 
Tur Süresi: Toplam 3,5 – 4 saat

* Kelebekler Vadisi 
* Sille ve Aya Eleni Kilisesi
* Panoramik Şehir Turu 
En az Katılımcı sayısı 10 kişi.
Fiyat kişi başı  280.- TL  KDV dahil. (Araç + Rehberlik + Organizasyon + Kelebekler Vadisi (Tropikal Kelebek Bahçesi) giriş ücreti (35,–TL) fiyatın içerisindedir.)

Buluşma yeri: Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi önü 
Buluşma  saati: 13:45
Hareket Saati: 14:00

     
resimler https://www.konyatropikalkelebekbahcesi.com/tr/galeri adresinden alınmıştır

Turumuzun ilk durağında Tropikal  Kelebek Bahçesi var. Yerli halk tarafından Kelebekler Vadisi olarak adlandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi Ülkemizin ilk ve tek Avrupa’nın en büyük tropikal kelebek bahçesidir. Dünya’nın tüm kıtalarından gelen kelebekleri hayranlıkla seyredeceksiniz.

Eski bir Hristiyan yerleşkesi olan Sille’ye hareket ediyoruz. Aracımızla sille manzaralı yol üzerinden Aya Eleni Kilisesine ulaşıyor  ve rehberimizin vereceği bilgiler ışığında Aya Eleni Kilisesini ziyaret ediyoruz. Yaya olarak dönüşümüzde yapacağımız Çay/Kahve molasını müteakip aracımıza biniyor büyük Panoramik Konya turumuza başlıyoruz.

Panoramik şehir turumuzda sırasıyla:

* Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde bahsettiği  Meram Bağlarına gidiyoruz. Burada Beylikler dönemi Hamamı, Beylikler dönemi  Camisi ve Gramofon Avrat  Filminin çekildiği Konya Evini panoramik olarak görüyoruz.

* Meram’dan kent merkezine giderken Konya’nın en prestijli caddelerden biri olan Meram Yeni Yol boyunca şehrin yeşile ve çevreye verdiği önemi gösteren  güzel bahçe ve yapı örneklerini seyrediyoruz.

* Millet Bahçesi, Atatürk Anıtı, Gazi Lisesi, Atatürk evi ve Olgunlaşma Enstitüsü, Alaaddin Tepesi, Merec El Bahreyn, Alaaddin Camisi, Selçuklu Köşkü, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medresesi, Aziz Paul Kilisesi, İplikçi Camisi , Kayalı Park, Şerafettin Camii, Valilik Binası, Sultan Selim Camii, Mevlana Müzesi.

* Konya’nın Selçuklu, Osmanlı ve  yakın geçmişin önemli yapılarını rehberimizin vereceği bilgiler eşliğinde  panoramik olarak görüyor ve kampüs alanına geri dönüyoruz.

———————————————————-

Tur 2:

26 Kasım 2022  Cumartesi

ÇATALHÖYÜK TURU  /  Neolitik Kültür Kenti Konya 
Tur süresi: Toplam 3,5 – 4 saat.
Buluşma yeri: Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi önü 
Buluşma Saati: 13:45
Hareket Saati:  14:00

En az katılımcı sayısı 10 kişi. Kişi başı 280,–TL KDV dahil. (Araç ve Rehberlik hizmeti fiyatın içindedir)

NEOLİTİK KÜLTÜR KENTİ KONYA

ÇATALHÖYÜK Konya’nın Çumra İlçesi yakınlarında Konya’ya 45 km uzaklıktadır. Çatalhöyük içerisinde insanların gezinti yapabilecekleri çok önemli bir neolitik kazı alanıdır. Geç Paleolitik dönemden Neolitik döneme geçişte yaşanan büyük bir devrimin adıdır Çatalhöyük. Bu dönemde insan mağaraları terk etmiş kendi yaptığı evlerde yaşamaya başlamıştır. Avcılık ve toplayıcılığın yanında ekip biçmeyi, dikip yetiştirmeyi öğrenmiştir. Bazı hayvanları evcilleştirmeyi başarmıştır. Tek katlı kerpiçten yapılmış olan evler bir oda ve bir kilerden oluşur. Her odada bir  ocak ve platform adı verilen yüksekliği 15 cm olan evdeki tüm hayatın üzerinde geçtiği sekiler bulunur. Kapı ve pencereleri bulunmayan evlere tavanda açılan bir delikten taşınabilir merdivenlerle girilmektedir. Evlerin duvarları döneminin eşsiz duvar resimleri ile süslenmiştir. Kazılarda bulunan Ana Tanrıça figürinleri şişman, iri göğüslü, büyük kalçalı ve aynı zamanda doğum yapar vaziyette görülmektedir.

Neolitik Kültür Kenti Konya 
Çatalhöyük Turu 
1 Saat gidiş
1 Saat ziyaret 
1 Saat dönüş

Bu Turların Seyahat Acentacılığı Hizmetleri Gezen Tilki Turizm Seyahat Acentası tarafından yürütülmektedir.

Tur programı ve ödeme şekli ile ilgili  bilgi almak ve katılım talebinizi bildirmek için 0532 292 8630 numaralı telefondan Rehber Mehmet Akbulut’u direkt arayabilir ve yine aynı numaradan WhatsApp yoluyla bilgi talebinde bulunabilir veya bizimtilki@gmail.com  adresine yazabilirsiniz.

Son katılım bildirim tarihi 15 Kasım  2022.

Hoşgeldiniz!
Turlarımız hakkında Whatsapp üzeri bilgi alabilirsiniz.